Landets ledande inredningsbloggare kommer till Stora Nolia

Frida Ramstedt driver Trendenser, landets ledande inredningsblogg. Den prisbelönta bloggaren kommer till Stora Nolia för att bland annat ge inredningstips. Hon berättar att resorna till Ikea i Sundsvall från barndomshemmet i Holmsund är en av de saker som satte fart på inredningsintresset.

– Jag ser mycket fram emot att komma till Stora Nolia, säger Frida Ramstedt.

 

Till Stora Nolia och Christinasalen kommer bloggaren Frida Ramstedt onsdag 10 augusti. Hon driver Trendenser.se som är en av Sveriges största och äldsta ämnesbloggar. Frida Ramstedt, som är född i Holmsund utanför Umeå, bloggar om inredning och design och har fått en rad utmärkelser som Årets uppstickare i Beautiful Business Awards 2012, vinnare av Aftonbladets Stora Bloggpris 2008 samt Årets inredningsblogg på ELLE-galan 2016.

Hon berättar att hon alltid varit intresserad av inredning och design. Resorna från barndomshemmet i Holmsund till Ikea i Sundsvall var höjdpunkter. Under studierna till civilekonom med inriktning mot marknadsföring ville hon skriva sitt examensarbete om Ikea, men saknade något i sitt cv om bevisade hur stor intresset för inredning var. Det var så bloggen föddes.

– När jag började fanns modebloggar men ingen blogg om inredning, så jag började blogga varje dag, säger Frida Ramstedt.

När hon senare började arbeta med reklam i Göteborg var Ikea en av kunderna och cirkeln sluten. Samtidigt fortsatte hon blogga på kvällar och helger. Med ett dagjobb som gav kunskap om alla inredningsföretags pressreleaser och kampanjer, kunde det användas i bloggen som växte och fick fler följare.

– Till slut var annonsintäkterna på bloggen större än lönen och efter fem år sa jag upp mig för att ägna mig åt mitt drömjobb. Jag har inte ångrat beslutet trots att det ligger extremt mycket arbete bakom bloggen.

Hon berättar att bloggandet lär henne mer om hennes egen smak och att många som besöker bloggen gillar att titta in i andras liv och fantisera.

– Precis som jag. Jag ser mycket fram emot att komma till Stora Nolia. Här uppe är det en annan typ av stämning, som inte är så pretentiöst.

Just nu går det att anmäla sig på Stora Nolias webb för att bli en av de som ha möjlighet att få var sin personlig konsultation.

De som ska få råd av mig personligen hoppas jag tar med sig bilder och filmer, det vore väldigt roligt, säger Frida Ramstedt.