Load Up North summeras – stort intresse för nästa mässa

Load Up North avslutades lördag 31 augusti med många nöjda utställare.

– För mig hade det inte kunnat vara mycket bättre än så här, säger Eric Johansson, vd på Norditek.

Nu tas sats mot nästa mässa som också kommer att hållas i Umeå.

– Intresset från utställarna för att ställa ut på nästa års mässa är stort. Vi har intresseanmälningar som motsvarar mer än 50 procent av årets monteryta, säger Jonas Dahlberg, vd på Nolia AB som arrangerar mässan.

När årets Load Up North summeras är det mycket som är positivt enligt Nolias vd.

– Vi vet att det gjorts mångmiljonaffärer under mässan och att många utställare är nöjda. För att veta mer exakt genomför nu en grundlig undersökning för att kunna utveckla mässan med intryck från våra utställare, säger Jonas Dahlberg.

En av de nöjda utställarna är Eric Johansson, vd på Norditek som säljer, leasar eller hyr ut krossar och sorteringsverk med Sverige som arbetsområde.

– Jag har både kunnat träffa de jag hoppas få träffa, men också de jag aldrig träffat förr. Det räcker ju med att kommer rätt besökare, så jag är jättenöjd. Dessutom har upplägget på mässan varit bra. För mig hade det inte kunnat vara mycket bättre än så här, säger Eric Johansson.

Vad gäller årets besökssiffror kom de inte upp till fjolårssiffrorna i Boden. I år kom

5738 besökare mot 6982 under fjolårets mässa i Boden

– Det var i år första gången vi höll Load Up North i Umeå och vi vet att det alltid är lite tufft första året vi kör en mässa på en ny ort. Det viktigaste för våra utställare och för oss är att det är rätt besökare på plats. De första indikationerna pekar på det, säger Jonas Dahlberg. 

Load Up North kommer att hållas i Umeå även 2020 innan den vänder tillbaka till Norrbotten och Boden 2021.