Många höjdpunkter i årets program på Stora Nolia

Melodifestivalstjärnorna Ace Wilder och Jasmine Kara utgör några av höjdpunkterna i programmet under Stora Nolia.

– Det blir bredd med allt från orkestern Renhornen med Simon Zion som gästartist till blues, country och spelning av en av pop-Umeås bästa låtskrivare. Dessutom spelar Fröken Elvis och det blir show med Tobbe Trollkarl, säger Lars Olovson, programansvarig för Stora Nolia.

Det är ett omfattande och brett program som årets Stora Nolia bjuder på. 

– Årets program är ett av de bredaste vi bjudit på, säger Lars Olovson som håller i programmet för Stora Nolia.

Han lyfter fram Melodifestivalstjärnorna Ace Wilder och Jasmine Kara som några av höjdpunkterna.

Att scenprogrammet inleds med country- och bluegrassbandet Halm och avslutas med artisttävlingen Stjärnskott 2017, där Jasmin Kara uppträder, tycker han är talande för årets program.

– Mässan har mottot ”något för alla – allt för dig” och jag tycker programmet speglar det, säger Lars Olovson.

Han förklarar att det varje dag finns en rad programpunkter att ta del av.

– Vi har inte bara musikinslag utan också trädgårdprat, yoga, modevisning, hår- och barberingsvisning samt en rad intressanta föreläsningar i våra konferensrum. Dessutom har vi en köksscen där bland andra mästerkonditorn Roy Fares samt kokboksförfattare och kostrådgivaren Ulrika Davidsson inspirerar. På köksscenen kommer det även bli ölbryggning inför höstens Nolia Beer, säger Lars Olovson som vill lyfta fram några egna höjdpunkter:

– Blues med Wolfman Jack, orkestern Renhornen med Simon Zion, som vann Idol men också pop-Umeås bästa låtskrivare – Jakob Nyström, känd från bland annat Isolation Years och Two White. Missa inte heller Fröken Elvis, tipsar Lars Olovson som avslutar med tips för de yngre.

– Vi kommer att erbjuda något för barn varje dag. Bland annat kommer de enormt populära Babblarna att köra en svängig, interaktiv och rolig musikal. Dessutom kommer Bamse och exempelvis gycklarna Wullger och Mimmi, sammanfattar Lars Olovson.