Många nyheter under årets Noliamässa

Noliamässan 2023 i Umeå har många nyheter för besökarna, som Sagornas värld, upplevelsekonceptet Smak på Nolia, ny scen och mycket mer. 

– Vi kommer inom kort att berätta mer om spännande upplevelser som kommer att ge avtryck i hela regionen, säger Jonas Dahlberg, vd på Nolia.

Noliamässan hålls i Umeå 9-13 augusti på Noliaområdet och är en av landets största årliga besöksmässor med starkt fäste i det norrländska medvetandet.

– Kännedomen om mässan är extremt stark och förväntningarna höga från både besökare och utställare, säger Nolias vd.

Under årets mässa ger en rad starka samarbeten fler upplevelser med stort attraktionsvärde.

Ett av samarbetena är tillsammans med Storyact agency som skapar Sagorna Värld på Noliamässan.

– Sagorna Värld är en magisk plats med mycket att upptäcka och uppleva, där barnen själva får vara en del av en saga. Sagornas Värld innehåller olika delar, med något som passar alla. Det finns bland annat en magisk skog med sagoväsen och spännande lekplatser, en bokhörna där barnen får kliva in i böckernas fantastiska sagovärld, en upplevelsetunnel och ett miniland där de allra minsta kan aktiveras och uppleva spännande miljöer, säger Josefine Rönngren som tillsammans med Ellinor Thörngren gör världen.

Samarbete kring scen, mat och dryck

Ett annat samarbete är upplevelsekonceptet Smak på Nolia, med fokus på mat och dryck, som flyttar in på Noliamässan. På dess scen kommer flera intressanta matinspiratörer och artister att framträda.

– Att njuta av goda smaker samtidigt som man träffar vänner, både gamla och nya, det är tanken med Umeå Smakfestival och vi tar med den tanken även till Noliamässan. Området kommer, förutom mat och dryck också erbjuda ett trevligt program på vår scen, säger Anna Hållsten, som tillsammans Anna Axelson driver smakfestivalen samt det nya Noliakonceptet.

Men det kommer mer

Jonas Dahlberg på Nolia berätta att fler upplevelser och samarbeten kommer att avslöjas inom kort. 

– Det är mycket på gång. Hela Nolia, inte minst Noliamässan älskar samarbeten. Tillsammans kan vi alltid göra mer, säger Jonas Dahlberg, vd på Nolia som arrangerar Noliamässan.