Nolia fyllt av evenemang – hundmässa redan till helgen3

Nolias andra halvår 2023 är fyllt av evenemang. I söndags stängde Noliamässan och redan till helgen är det dags för nästa mässa – Nordic Dog Days som arrangeras av Umeå Congress.

– Det är fullt upp i våra konferens- och mässlokaler hela hösten, säger Nolias vd, Jonas Dahlberg.

 

Till helgen, lördag 19 – söndag 20 augusti, är det dags för hundmässan Nordic Dog Days. Den arrangeras och Umeå Congress och hålls i Nolias mäss- och eventhall.

– Den har ambitionerna att bli Norrlands största folkfest för hundägare och det tror jag att den har alla förutsättningar för att kunna bli, säger Nolias vd som berättar att hösten är fylld av evenemang, mässor och kongresser.

– Helgen efter Nordic Dog Days genomför vi mässan Load Up North i Boden, från torsdag 24 till lördag 26 augusti, men redan onsdag 6 september är det dags för mässa i Umeå igen. 

Den mässan Jonas Dahlberg syftar på är Seniormässan

 

Mässor flera helger på rad

Nästa stora publika mässa är Sy- och Hantverksfestivalen som arrangeras av Numera Mässor och som hålls på Nolia i Umeå fredag 22 september till söndag 24 september.

Helgen därpå är det dags för den efterlängtade Megaloppisen som hålls i Nolias mäss- och eventhall 30 september-1 oktober.

14 oktober är det dags för Northern Rockfest i samma hall. Den arrangeras av Rockfest Events och under kvällen spelar bland annat Stratovarius, Sonata Arctica och Imminence.

Sedan är det, redan helgen därpå, dags för Nolias egen mässa: Beer & Taste. Mässan pågår 20-21 oktober.

– Det är Nolia Beer som bytt namn och inriktning mot att bli en bredare arena för olika smakupplevelser, där drycker är det mest framträdande inslaget, men där mat och tilltugg har en given plats, säger Jonas Dahlberg.

 

Stor kongress i Umeå

Han berättar att Beer & Taste även hålls i Piteå 17-18 november och där har något stort på gång.

– Vi kommer att återkomma med det, men det handlar om en smakprovning av sällan skådat slag med människor som är rikskända i smaksammanhang när det gäller dryck.

Samtidigt som mässan i Piteå öppnar, stänger ett av hösten största kongress- och mässbokningar i Umeå.

Odontologisk Riksstämma och mässan Swedental hålls för första gången i Umeå. Det är ett stort och viktigt åtagande för oss på Nolia, men också för hela Umeå, säger Nolias vd som avslutar:

– Andra halvåret 2023 på Nolia visar att Umeå etablerar sig som Norrlands viktigaste nav för mässor, event, möten och kongresser. Något som gynnar hela regionen och skapar möjligheter och öppningar även på andra orter i Norrland, inte minst Piteå. Dessutom möjliggör vi reseanledningar och bidrar till besöksnäringen, säger Jonas Dahlberg.