Sara Bäckmo klar för Nolia Trädgård 2021

Sara Bäckmo, som driver Nordens största trädgårdsblogg på sarabackmo.se och har gett ut fem böcker om grönsaksodling, är klar för nästa vårs Nolia Trädgård.

– Jag har längtat efter att komma hit! För mig är det alltid spännande att möta odlare som ägnar sig åt sin passion på platser med andra förutsättningar än min egen trädgård, säger Sara Bäckmo.

Jubileumsmässan 2021 kommer att bli ett Nolia Trädgård som kommer att väcka mycket uppmärksamhet. Det är redan klart att Sara Bäckmo kommer till mässan. 

Hon är en drömföreläsare som vi är jätteglada över att få till mässan, säger Kristin Olsson, projektledare för Nolia Trädgård.

Det jobbas fortfarande med programmet till vårens Nolia Trädgård, som hålls 23-25 april 2021. Men det är alltså klart att en av de största trädgårdsprofilerna i landet, Sara Bäckmo, som driver Nordens största trädgårdsblogg på sarabackmo.se kommer till mässan.

– Jag ser fram emot att få ta del av mina nordliga odlarvänners trädgårdsiver och kanske få se några bilder från odlingar, folk brukar ha med sina telefoner och visa mig både videos och bilder. Det tycker jag är kul! säger Sara Bäckmo.

I sin blogg berättar Sara Bäckmo allt om hur en vanlig trädgård förvandlas till ett läckert trädgårdsskafferi som förser sex personer med grönsaker – året om.

Hon har också gett ut fem böcker om grönsaksodling och är i vår aktuell med en ny bok – Skillnadens Favoriter.

Föreläsningen sker som en egen del av Nolia Trädgård och det behövs särskild biljett till just denna föreläsning där entré till mässan ingår.

Föreläsningen har rubriken ”Odla nytt”. Där får vi följa med i det spännande arbetet med att skapa en ny köksträdgård från grunden. Sara Bäckmo vill inspirera människor till att starta sitt grönsaksodlande eller ta sitt odlande till en ny nivå genom att rejält bygga ut köksträdgården. En egen grönsaksodling står högt upp på mångas önskelista, men det kan vara svårt att komma igång. För Sara Bäckmo är det många saker med trädgårdsarbete som ger tillfredsställelse och gör det roligt, men en faktor sticker ut.

– Det är nog helheten, den perfekta kombon av förväntningar, sysselsättningar och nyfikenheten som infinner sig när jag är i min trädgård. I kontrast till mycket av det andra livet innehåller tycker jag att trädgården önskar något av mig som jag mår bra av att ge. Jag känner mig halv när jag inte får leka av mig i trädgården!

Under föreläsningen kommer Sara Bäckmo att bland annat prata om hur enkelt det är att börja odla utan stora mängder jord.

– Att Sara Bäckmo kommer visar än en gång att vi etablerat oss som den viktigaste trädgårdsmässan i Sverige norr om Stockholm och ett kunskapscentrum för trädgårdsintresserade i både Norrland och Österbotten, säger Kristin Olsson, projektledare för Nolia Trädgård.