Stora Nolia laddar för årets avslutningshelg

Inför avslutningshelgen av årets Stora Nolia laddar mässan bland annat upp på lördagen med ett föredrag om vad som händer med batterifabriken i Skellefteå.

– Vi kommer att få höra om dess betydelse för hela Norrland då Skellefteås näringslivschef, Bengt Ivansson kommer till mässan, säger Jonas Dahlberg, vd på Nolia.

Det blir en avslutningshelg av Stora Nolia som går i framtidens tecken. Bland annat kommer besökarna, från stora scenen klockan 13.30 på lördag, att få veta mer om ett av de största industriprojekten i Sverige på flera decennier.

– Det kan komma att leverera mellan 2 000 och 2 500 direkta arbetstillfällen – och ytterligare mellan 7 500 och 8 000 indirekta. Hur påverkas Norrland när kartan ritas om i stora kliv, det kommer vi att få veta mer om under lördagen, säger Jonas Dahlberg,

Dessutom kommer matkreatören och kocken Jessica Frej för att laga enkla, snabba och goda rätter på köksscenen, klockan 12.

Klockan 15 på stora scenen föreläser Mija Kinning om färg, form och inredning och ger tips på hur man kan skapa och inreda ett personligt hem.

– Det är som en helt vanlig dag på Stora Nolia, bredd i programmet, mycket inspiration och en hel del matnyttigt att bära med sig från mässan, säger projektledaren Peter Kattilasaari.