Stora Noliabandet nio dagar för 150 kr

För första gången öppnar Stora Nolia för besökare att köpa en biljett som gäller mässans alla nio dagar för 150 kr. 

 Stora Noliabandet ger inträde till hela mässan, alla nio dagar, för bara 150 kronor. Vi har gjort en oberoende undersökning som visat att det inte går att hinna med mässan på en dag. Därför gör vi den här satsningen för att fler ska kunna få ut mer av denna folkfest, säger Peter Kattilasaari, projektledare för Stora Nolia. 

Inför årets Stora Nolia har projektteamet låtit göra en oberoende undersökning av var besökarna till mässan framför allt kommer ifrån och vad besökarna efterfrågar mest. Den har visat att många av besökarna kommer från området mellan Skellefteå och Luleå med en, inte oväntad, topp i Piteå. Undersökningen visar också att en av de största frustationerna är att hinna med hela Stora Nolia på en dag.  

– Det vet vi, som arbetar med mässan, är omöjligt. Och det gäller särskilt i år då vi har en fullspäckad mässa med intressanta programpunkter och nya inslag varje dag. Dessutom är mässområdet så stort att det behövs flera dagar för att hinna se allt, säger Peter Kattilasaari, projektledare för Stora Nolia. 

Han säger att Stora Noliabandet är framtaget för att möta besökarnas frustration. Det är också ett led i att öka kundnöjdheten men också upplevelsen av mässan. Med bandet erbjuds nu besökarna att ta del av hela mässan för bara 150 kronor om man är vuxen. För ungdomar och barn är det ännu billigare. 

– Vi vill att besökarna, som i stor utsträckning kommer från närområdet, ska komma till Stora Nolia och kunna uppleva den i lugn och ro. Med Stora Noliabandet kan de välja ut vad de vill se och gå till mässan när det passar dem, säger Peter Kattilasaari. Med biljetten som gäller under mässans alla dagar, tipsar projektledaren om vad besökarna kan göra istället för att stressa. 

– Gå in på mässan när ni känner för det. Kom för att bara äta lunch eller besöka en specifik utställare. Med Stora Noliabandet hinner ni också besöka varje utställare och säkert bli överraskade över vad de kan erbjuda. Ni får också möjligheten att gå när någon programpunkt, något framträdande, föreläsning eller debatt lockar. Ni som jobbar, varför inte ta en after work på kvällsöppna onsdagen eller fira att det är fredag med att börja helgen på Stora Nolia? Möjligheterna är enorma, säger Peter Kattilasaari