Ulf Nordfjell, Sara Bäckmo och Farbror Grön kommer till Nolia Trädgård

Sara Bäckmo, som driver Nordens största trädgårdsblogg på sarabackmo.se och har gett ut fem böcker om grönsaksodling, kommer till vårens Nolia Trädgård. Det gör även Nolia Trädgårdsfavoriten Farbror Grön, Johannes Wätterbäck samt Ulf Nordfjell, en av Sveriges mest prisbelönta och kända landskapsarkitekter, också aktuell med en bok.
– I år kommer besökarna att bjudas på extra allt, säger Kristin Olsson, projektledare för Nolia Trädgård.

Det är en skimrande trädgårdstrio som förgyller årets Nolia Trädgård som hålls i Umeå 21-23 april.

Redan 2020 var det tänkt att Sara Bäckmo skulle komma till Nolia Trädgård, men så kom pandemin i vägen. Nu är det klart att hon kommer till årets mässa.

– Hon är en drömföreläsare som vi är jätteglada över att få till mässan, säger Kristin Olsson, projektledare för Nolia Trädgård.

– Jag ser fram emot att få ta del av mina nordliga odlarvänners trädgårdsiver och kanske få se några bilder från odlingar, folk brukar ha med sina telefoner och visa mig både videos och bilder. Det tycker jag är kul! säger Sara Bäckmo.

Även publikfavoriten Farbror Grön, Johannes Wätterbäck, kommer till årets mässa. Han är, förutom odlingsinspiratör, kreatör och självhushållare även uppskattad föreläsare och författare av flera böcker.

Sveriges mest hyllade landskapsarkitekt

– Sist men inte minst är det klart att Ulf Nordfjell kommer till årets Nolia Trädgård. Det är verkligen också en drömföreläsare, säger Kristin Olsson.

Ulf Nordfjell är Sveriges kanske mest hyllade, prisade och erkända landskapsarkitekt som i mer än 40 år arbetat med stadsförnyelse över hela landet. Han har bland annat restaurerat, förädlat och utvecklat stadsförnyelse i Skellefteå och Rådhusparken i Umeå, men också arbetat med Midnattssolens trädgård i Jokkmokk, Berzelii park i Stockholm, Trädgårdsföreningen i Göteborg och Göteborgs botaniska trädgårds entréområde.

– Att denna gyllene trio kommer visar än en gång att vi är den viktigaste trädgårdsmässan i Sverige norr om Stockholm och ett kunskapscentrum för trädgårdsintresserade i både Norrland och Österbotten, säger Kristin Olsson, projektledare för Nolia Trädgård.

För mer information, kontakta

Kristin Olsson, projektledare Nolia Trädgård
090-88 88 604, 070-255 61 95 
kristin.olsson@nolia.se

Nolia Trädgård arrangeras av Nolia AB och är den största trädgårdsmässan norr om Stockholm. Här samlas cirka 7000 besökare och över 70 utställare. 2023 arrangeras mässan för elfte gången och hålls 23-25 april i Umeå på Nolia, Signalvägen 3. 

Nolia Trädgård är en mötesplats för alla som gillar trädgård, inredning och mat. Här får besökarna inspiration, nya kunskaper och möjlighet att handla växter och mycket annat till trädgården, altanen, balkongen eller fönsterbänken. Mässan genomförs i Umeå i april varje år.

Länk till pressrelease i Newsroom