Wood Building Summit öppnar med betydligt fler anmälda och två ministrar på plats

Träbyggnadskonferensen Wood Building Summit, som öppnar under tisdagen i Skellefteå och pågår till onsdag 8 november, lockar i år 50 procent fler deltagare än för två år sedan. Dessutom är även det internationella inslaget större med deltagare från sex länder.

– Vi har även fullt på vår Field trip och på CLT-seminariet om korslaminerat trä, säger Jaana Tengman, projektledare för Wood Building Summit.

Intresset för årets upplaga av Wood Building Summit, som hålls vartannat år, lockar i år fler deltagare än tidigare.

– Det är 50 procent fler anmälda i år än för två år sedan och vi har dessutom deltagare från sex länder, säger projektledaren Jaana Tengman på Nolia som arrangerar konferensen.

Hon ser hur intresset vuxit i takt med att programmet blivit klart, ett program som hon är stolt över att presentera.

– Jag tycker att vi har det kanske starkaste programmet hittills med många inflytelserika och kunniga personer. Dessutom är det fantastiskt att vi har två ministrar på plats: både bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson samt landsbygdsminister Sven-Erik Bucht.

Att Wood Building Summit har stor betydelse som mötesplats för träbyggande bekräftas av Daniel Wilded, produktchef på Sveriges största privata träförädlingsindustri, Martinsons. Han håller också tal under CLT-seminariet under rubriken ”CLT – solutions today and in the future”.

– Wood Building Summit är därför ett bra forum att visa vad som händer här i norr, vad vi jobbar med och hur vi bedömer framtiden. Vi är alla en del i att forma framtidens byggande, säger han.